24 augusti 2016
18:30

Västerås BK 30

Referat: Fagersta Södra IK - Västerås BK 30

Södra fullständigt krossade BK30 i toppmötet på Onsjövallen. Det blev hela 8-0 efter att Södra lett med 2-0 i halvtid.
Det var ett heltaggat Södra som kom ut till match i toppmötet mot BK, första målchansen kom i den 3:e minuten då Emil Zoltek nickade rakt på mv på Arturs inlägg. Nästa chans får Wille Klasén i den 5:e min då han kommer fri men avslutet går över. BK sticker upp o testar Arman i Södra-målet som får göra en fin parad på friläget . BK har också en nick som går strax utanför stolpen. Södra tar över allt eftersom och Wille är igenom igen men målisen gör en bra räddning på skottet. Nästa chans får Jama som nickar över i fint läge. Det förlösande 1-0 målet gör Emil Zoltek med pannan på Jocke Larssons hörna.i minut 28. Södra fortsätter att skapa chanser innan Wille Klasén gör ett riktigt snyggt mål, Wille får en passning utav Jama och drar 2 gubbar och dunkar in 2-0 målet bakom BK:s målvakt i minut 42. Södra går till pausvila med en 2-0 ledning

Södra ökar på till 3-0 redan i den 49:e minuten efter att Emil Z haft lekstuga och tunnlat och dribblat av 3 försvarare och rullat in bollen till Jama som får öppet mål. riktigt läckert mål. 4-0 gör Emil på Jockes fina inlägg i minut 60. Zoltek fullbordar sitt hatrick i den 65:e minuten då han han smäller in 5-0 på halvolley efter Zacke Ströms långa inkast. 6-0 gör Johannes Körkkö efter ett fint förarbete signerat Artur Poghosyan i min 78. 7-0 gör Theo Hellgren pass wille i mint 80. Matchens sista mål nickar Johannes Körkkö in efter willes hörna.

En mycket märklig match där Södra kunde gjort 5-6 mål till på alla lägen där en storspelande keeper i BK höll tätt. Nu har Södra gjort 15 !!!! mål på BK på 2 matcher varav skyttekungen Emil Zoltek gjort hela 7 utav dem.
Hela laget var på topp ikväll så det är inte så lätt att dela ut dem viktiga bollarna men jag får väl göra ett försök.

3 bollar Emil Zoltek ( 3 mål +1 ass säger allt)
2 Bollar Zacke Ström ( felfri insats utav Zacke)